Blik

Vi tilbyder bl.a.

  • Opsætning af nedløbsrør og tagrender.
  • Beklædning af gavle, stern og kviste.
  • Oplægning af diverse skiferarter.

Vi arbejder med blik i mange forskellige sammenhænge. Hvad enten du skal have renoveret tag eller opsat et nedløbsrør, en tagrende eller have beklædt en gavl, kan vi hjælpe dig. Blikkenslagerarbejdet indgår i mange moderne byggerier, hvor det næsten kun er fantasien der sætter grænser. Vi udfører også skiferarbejde på tag og facade.

Tagrender og nedløb

Man ser i tiden at tendensen er til at tømrerne opsætter ståltagrender. Men tit og ofte er pris forskellen mellem for eksempel stål og zink ikke så stor. Man kunne forestille sig det er lidt som i 80 erne, hvor man anvendte meget plast. Meget af dette er i dag udskiftet til zink, selvom man stadig har samme tag. Man kan måske lidt se tendensen med stålet også, hvor nogen af produkterne efter få år allerede har tærings problemer. Her er der allerede nogen steder blevet udskiftet til zink, som er i en bedre kvalitet. En ofte overset løsning er kobber, som holder mange flere år end zink, og hvis man tager over dets levetid, vil kobber mange gange være den billigste løsning i længden. Så har du en tagrender der drypper, så står vi altid til rådighed med en ny kvalitets løsning.

Inddækninger

Inddækninger af kviste, stern, facader, tag osv. ses mere og mere i de arkitektoniske linjer på bygninger igen. Både kobber, zink og alu anvendes til dette. Og zink og alu får nu mange farve varianter, som giver hvert sit udtryk Vælger man en af disse typer inddækninger på sin bygning, får man en stort set vedligeholdelsesfri afslutning. Man skal dog være opmærksom på hvis man bygger i et nybyggerområde, vil det kræve man renholder materialet med jævne mellemrum for at minimere oxideringer. Man kan også med fordel vælge at få udført zink/kobber inddækninger på sit eksisterende hus, igen for nyt udtryk samt minimal vedligehold. Vi tager altid gerne en snak med Jer hvis I går med tanker i denne retning.

Skifertag og facade

Skifertag har været anvendt i stort omfang, måske mest i 70 erne, men den kendte 30*60 skifer. Få den tid blev der og så lavet en del natur skifertage. I dag fås eternitskiferen i forskellige former, især den diagonale kan give et flot udtryk til en bygning. Naturskiferen er efter min mening lidt overset, bruges meget på bevaringsværdige huse. Men det er en tag/facade løsning der holder i så godt som 100 år i en rigtig god kvalitet, en arkitektonisk meget flot løsning, og sammensætter man denne med kobber tagrender/inddækninger, skal man ikke tænke på udskiftninger før mange år frem i tiden, hvor man måske ville have skiftet taget 1-2 gange med andre dækningsformer. Så sammen holder man pris med levetid, så hænger det meget godt sammen. Så tænker du på nyt tag der skal holde i mange år, så giv os et ring, vi giver gerne en pris på netop dit projekt.